Thursday, August 30, 2007

AJK Sepanggar akan di bekalkan 30 buah laptop


SEPANGGAR : Semua Ketua-Ketua Biro dan Executive AJK PKR Sepanggar akan dibekalkan setiap seorang satu laptop untuk memudahkan mereka mendapatkan maklumat dan pengesahan ahli-ahli PKR Sepanggar secara on-line.30 buah laptop tersebut adalah ihsan dari Ketua Bahagian PKR Sepanggar Datuk Haji Halik Zaman. Demikian Setiausaha Bahagian PKR Sepanggar Datin Noor Diana Mohd Razis memberi tahu dalam satu sidang akhbar hari ini.

Setiap maklumat berhubung dengan kegiatan PKR akan disalurkan menerusi internet terus kepada AJK PKR Sepanggar, kata Datin Noor Diana Mohd Razis, ini adalah suatu langkah pembaharuan dalam PKR Sepanggar dan ianya sangat mudah untuk menyampaikan sebarang maklumat dari PKR Sepanggar kepada AJK Sepanggar atau sebarang kegiatan dari parti-parti lawan untuk ditangani.

Datin Noor Diana juga mengecam hebat kepada wakil rakyat UMNO Sepanggar YB Jainab yang mengabaikan tugasnya kepada rakyat Sepanggar selama 4 tahun jarang sekali melawat dan menangani masalah-masalah rakyat, hanya terdekat ini sahaja beliau rajin melawat kawasan Sepanggar kerana dengan niat mahu menawan lagi hati rakyat kembali manakala pilihanraya umum sudah diambang pintu. Sifat-sifat begini sudah menjadi tradisi dimana-mana sahaja wakil rakyat UMNO.

Beliau menambah, Parti Keadilan jika diberi mandat oleh rakyat untuk membentuk Kerajaan PKR, kami senantiasa mengambil berat tentang kemiskinan rakyat, menurunkan harga minyak, menurunkan bebanan sara hidup rakyat yang gagal dibendung oleh Kerajaan BN/UMNO sudah bertahun tahun BN/UMNO menerajui Kerajaan.

Bebanan berat kepada ibubapa untuk persekolahan anak-anak mereka terus memberi tekanan dengan pembayaran yuran tahun sekolah, beg sekolah, baju dan seluar serta kasut anak-anak mereka mesti dibayar baru lah anak anak mereka diterima belajar disekolah tersebut. Seperkara lagi paling menyedihkan bahawa anak-anak orang miskin dipaksa untuk membayar RM20 seorang kononnya untuk membiayai makan malam untuk merayakan hari kemerdekaan, patut kah anak-anak yang ibubapanya miskin dibebankan dengan RM20? Tidak mampu kah Kerajaan BN untuk menanggungnya? Tanya Datin Noor Diana lagi.

Rakyat sepatutnya menginsafi dengan karenah Kerajaan BN menindas ibubapa yang kini dilanda sunami kemiskinan. Saya merayu kepada semua rakyat agar jangan cepat tertipu dengan janji-janji manis Kerajaan BN untuk memujuk hati rakyat agar memberi undi kepada BN dalam pilihanraya umum yang akan datang.Kalau rakyat mengundi BN sekali lagi tidak mengejutkan kalau pemimpin-pemimpin BN naikan lagi harga minyak dan sara hidup rakyat, kata beliau diakhir temuramah.

No comments: